“Akik már olvasták”- visszajelzések a novelláról és a könyvről

Horváth Laura
Grafika: Horváth Laura

 

“Kedves Márti!

„Ha már ismered a rosszat, akkor tudod csak igazán értékelni a jót!”

Adomány? Istentől vagy valami felsőbb erőtől?

Neked megadatott az, amivel szavakba önthetted mindazt a borzalmat, amit átéltél.

Kapaszkodtál a reménybe, melyet azért nyújtottak feléd, hogy használd az adományt.

Megragadtad, mert élni akartál. Megismerted a rosszat és megtudtad az élet maga az adomány. 

Így most legyél Te az adomány más szenvedőnek, mutass Te utat nekik, segítsenek a Te szavaid rajtuk, ahogy rajtad is segítettek odafentről…

Kívánom, hogy minden ember, aki a könyvet olvassa, rájöjjön mi is a célod vele.”

Csipak Zoltán – Reklámképviselet


“Szia Márti!

Akkor megírom ide! 🙂

Ritkán van olyan, hogy nem tudok lerakni egy könyvet. Most ezt történt és nem hiszem, hogy a személyes vonatkozás miatt. Nagyon jó és lelkesítő ilyen erős nőkről hallani, olvasni. Akik nem törődnek bele a sorsukba és merik kezükbe venni az irányítást! Abszolút azt gondolom, hogy a pozitív hozzáállás, a hinni akarás és tudás és nem utolsó sorban a család volt az, akik segítettek kimászni neked a gödörből. Bárcsak mindenkinek ilyen összetartó családja lenne! Külön kitüntetés jár apukádnak!! Ezt add át neki, hacsak nem unja már folyton ezt hallani. 🙂

Másrészről nagyon szomorú és ijesztő volt olvasni, hogy a magyar orvosi ellátás mennyire nem emberközpontú és menyire nem biztos a dolgában.
Ha nem muszáj az ember ne menjen még kórház közelébe se!

Még egy dolog eszembe jutott a könyv olvasása közben. Szívesen olvasnék más, vidámabb vonatkozású könyvet is Tőled! Valahogy magával ragadott a fogalmazás, szerintem érdemes lenne ezen gondolkodni! 🙂

Márti, örülök, hogy megismerhettelek, örülök, hogy ilyen erős voltál és vagy és a Te történeted megismerése miatt már elmentem néhány olyan szűrésre, amit eddig halogattam! Remélem sokan lesznek még így!!

Minden jót kívánok Nektek!”

Farics Krisztina – babart.hu


“Szia

szóval szóban nehéz számomra beszélni a dolgokról úgyhogy maradnék ebben a formátumban.

A könyv pont annyit tartalmaz amennyit kell, pont annyi belátást ad erről a helyzetről az embernek amennyit kell. A véleményem hogy jól sikerült, jó lett, nyilván jobb dolog lett volna ha meg se történik és nem kell írnod.

A megfogalmazások, a mondatok felépítése, nyelvezete tagadhatatlanul rád vallott. (nyilván mert te írtad J)

Ami még nekem nagyon tetszett benne, hogy az egyéniségedet nagyon jól tükrözi a könyv.

Mivel ezen procedúrákat nekem is sikerült átélni igaz a másik oldalról, de őszintén szólva volt rész amit megkönnyeztem.

Azok akik voltak benne, azoknak ez egy olyan visszaemlékezés lehet a történeted által, ami talán kicsit pozitívvá teszi a történt eseményeket. Az akaraterő ami a gyógyuláshoz kell és a hit hogy ez neked sikerülni fog és élni fogsz.

Bennem, olvasva a könyvet Fater sohase látott akaratereje volt, hogy mennyire megtett mindent ő is azért,hogy éljen.

Nem tétovázott egy dolgon se, csinálta amit kellett. ( pedig hozzátenném, hogy a háziorvoshoz évente 1szer se lehetett elrángatni…)

Így nekem összességében egy pozitív visszaemlékezést adott illetve, hogy a tiszteletem irántad csak nőt ezáltal J

Azoknak akik meg még nem voltak ilyen helyzetben (ne is legyen senki) azoknak egy jó példa, tanulság lehet, hogy ha beüt a baj akkor nem szabad elgyengülni és feladni, hanem harcolni kell mindenért, minden apró dologért küzdjön az ember, és ne adja fel, mert valahogy mindig van kiút, és igen rajtunk is múlik a kiút. De ha nem teszünk semmit akkor ne várjuk a jobb kiutat.

Szóval ez lenne a rövid, tömör értékelésem, véleményem a könyvről.

Remélem nem probléma, hogy ennyi mindent írtam”
R. Misi


“Drága Mártika !!!

Egyáltalán nem lepett meg a novella kellemes stílusa, fordulatos fogalmazásai, a szavakkal való profi bánásmód, mert a beszélgetéseink alatt is nagyon élveztem a humorral, eseményekkel, tényekkel átszőtt széljegyzeteit. Csodálatos a stílusa ! A tartalomról nem is beszéljünk. GRATULÁLOK ! Alig várom a könyvet, jóllehet szinte mindent tudok. A történetről, a lelkéről, de így írásban tömörítve ez a kerek egész csodás lehet. Nagyon sok szeretettel”

Dr. Szopkó Csaba


“Szia Márti!

Köszönöm a küldeményed. Sajnálom, hogy ilyen megpróbáltatásokon kellett
keresztülmenni.
Az írás nagyon jól visszaadja az átélt helyzetet. A stílusát nagyon jónak
tartom. A könyv borítója nagyon kifejező. Mondhatnám, összességében profi munka.
A könyvnek megrendelője vagyok.
Próbáld túltenni magad ezeken a dolgokon, és csak a jövőre koncentrálni.”

József


“Márti, ez gyönyörű, és maga az élet  !!!!  Gratulálok   !!!!!!   És sok erőt Neked a teljes élethez !”

Mária


“Mártikám, nagyon köszönöm Neked, hogy elküldted ezt a megrázóan szép
novelládat. Olvasás közben csodáltam a stílusodat, szókincsedet, hogy a
megdöbbentő igazságot és konkrétumokat úgy tudod elmondani, hogy ott vagyunkVeled és várakozunk a reménytelenül szenvedőkkel együtt.
A CSODA pedig az, hogy az optimizmus és élni -akarás végig ottmarad a sorok között.
Ahogy a  három örök és legfontosabb, ami segít, hogy Emberek maradjunk: a
HIT, REMÉNY és a SZERETET.
Várom, hogy olvashassam a könyvedet. Nagyon drukkolok és szívből kívánom
hogy mások is így szeressék az írásaidat!”

Ilonka néni


“Kedves Márti!
Köszönöm, hogy dedikált példányt kaphattam ebből az igaz könyvből. Gratulálok neked hozzá de főleg a csatához melyet hál Istennek sikeresen megvívtál. / Mert kellett../ Nagyon jó egészséget kívánok neked és családod minden tagjának!

Mariann


“Köszönöm, ezt a mély érzésekről őszintén tanúskodó könyvet! Hála Istennek, nem kellett beleolvasni a végébe, hogy mi történik majd a főhőssel! Kívánok Neked hosszú, boldog, egészséges életet, szeretett családod körében! “

Ági


“Szia Márti!

Tegnap este nem bírtam letenni a könyved!!! Kisírt szemekkel jöttem dolgozni! Hogy min mentél keresztül az nem semmi! Le a kalappal előtted és  a családod előtt is! BÜSZKE VAGYOK RÁD!!!!!! Megosztottad velünk ezt az „élményt”,köszönöm neked!!!!! Talán már mi is másként látjuk a világot. Amit mindig is mondunk, tényleg az egészség és a szeretet a legfontosabb ezen a világon!!!”

Móni


“Alig vártam, hogy hozzákezdhessek az olvasásához, és ahogy számítottam is rá, abba sem tudtam hagyni, míg a végére nem értem. Szem nem marad szárazon annak, aki ezt végigolvassa. Engem legjobban Barni kapcsán írt érzéseid érintettek meg, egykorú gyermekeink lévén. Minden elismerésem Neked, hogy ehhez a harchoz volt elég erőd, és nagyon örülök, hogy Te kerültél ki győztesen! Kívánom, hogy az életben ilyet többet ne kelljen átélned se Neked, se a családodnak! Biztos vagyok benne, hogy elolvasva a könyvedet rengeteg erőt tudsz adni annak, aki szintén hasonló harcot vív!”

Ildikó


“Köszönöm, hogy elmondtad, külön köszönöm azt a mondatot, hogy ” sok olyan miatt aggodalmaskodunk, ami nem is lényeges”, bocsánat, ha nem pontosan, de ezen el kell gondolkodni! Nagyon örülök, hogy jobban vagy!:) “

Éva


“Kedves Márta! Köszönöm, hogy elolvashattam. Példamutató küzdelemről tettél tanúbizonyságot. Ezzel az erővel, kitartással és bátorsággal csak is Te lehetsz a győztes a betegséggel szemben.”

Margó


“Drága Márti! Példaértékű a kitartásod,sokaknak erőt adhat!!”

Mónika


“Büszke lehetsz magadra, a kitartásodra, példaértékű!!
És most, hogy már “kiírtad magadból” tényleg csak a MÚLT!!!!!!”

Zsuzsi


“Szia Márti.

Kiolvastam a könyvedet…tegnap de.hoztam el anyától….nem tudtam letenni…..veled sírtam,tudtam ismerem(sajnos) a helyszínt ahol “játszódik” a történet hisz mi is oda járunk a mai napig.
Hihetetlen erőről,hitről és gyógyulni akarásról vallasz soraidban!
Kívánok neked és kedves családodnak további erőt,egészséget még hosszú hosszú évekig!!!!
Puszillak és bízom benne h.nem az onkológián találkozunk legközelebb.
Egyébként pedig sajnálatos amilyen állapotban van a mai egészségügyi ellátás….
Vigyázz magadra?”

Krisztina


“Szia Márti !

Elolvastam a könyvet !!! Volt sírás, volt nevetés !!! Tiszta szívemből kívánok neked nagyon -nagyon hosszan tartó egészséget , és boldogságot a családodnak. Nagyon szeressétek egymást!!! Amit ti így kibírtatok együtt, az kész csoda !”

Zsuzsi


“Kedves Márti!

A könyved egy csoda, melyben a csoda TE magad vagy!Sírtam amikor olvastam,és gratulálok az erődhöz ami végig kísért ezen a nehéz úton.További jó egészséget és boldogságot kívánok Neked és családodnak. Az angyalok vigyáznak Rád!!”

Györgyi


“Szia Márti!

Kiolvastam ?. Lenyűgöző, és letehetetlen. Sok résznél megsiratott. Tényleg nem is tudjuk min mentél keresztül, csak e könyv által. Köszönöm, hogy elolvashattam.”

Erika


“Drága Márti!

Először is köszönöm a dedikált könyvet megkaptam anyukádéktól. Egy éjszaka alatt elolvastam szívbemarkoló történeted, és bár folyamatosan tudtunk állapotodról Margitka néniéktől, és tudtam hogy Hála Istennek jó vége lesz a könyvnek, mégis sokszor megkönnyeztem és csodáltalak kitartásodért, erő feletti akaratodért, hitedért. Nagyon sokat gondoltunk rád anyáékkal az elmúlt években és ők is mérhetetlenül boldogok, hogy jól vagy.
Nagyon jó egészséget kívánunk neked és sok örömet drága családod körében!”

Judit


“Kedves Márti,

Köszönöm a könyvet. Elolvastam egy nekifutásra, annyira lebilincselő volt. Nagyon megrázott, nagyon elgondolkoztatott. Örülök, hogy megírtad, Örülök, hogy elolvashattam. Örülök, hogy jól vagy!
Barnit is üdvözlöm! Benne is, akárcsak az Édesanyjában sok az erő, a kitartás! További jó egészséget, boldogságot, mindenféle jót kívánok Neked sok szeretettel”

Ági


“Mártikám, megrázóan szép az írásod! Nagy hatással van rám. (Anyukám egy-ültő-helyében végigolvasta, aztán azt mondta: Borzasztó, hogy min ment keresztül ez a lány. Aztán valakinek ma délután: “Legyőzte, mert élni akart! Így kell! ”
Szeretettel puszilunk!”

Etus néni és Ilonka néni


“Szia Márti!

Nagyon köszönöm a könyvet, annyira jól leírtad a leírhatatlant, hogy napokig a a könyv hatása alatt voltam és csak gondolkoztam, elmélkedtem, hogy hogyan lehetett ezt megélni és túlélni. Hihetetlen amin keresztül mentél, tényleg és ami a legfontosabb, hogy túlélted a túlélhetetlent. Irigylésre méltó az erőd és a kitartásod vigyázz továbbra is magadra.”

Puszi Kati


“Megrendítő, erőt, reményt nyújtó ez a könyv. Gratulálok. Minden tiszteletem, amiért így ki tudtad írni magadból ezt a borzalmat!”

A. Kati


“Kedves Márti!

Tegnap elhoztam a Szüleidtől a könyved, nem tudtam letenni amíg nem értem a végére. A betegségeden át nagyon mélyen megmutattad a Hit erejét! Talán az sem véletlen – mert nincsenek véletlenek- , hogy Pünkösd napján került a kezembe az írásod. További jó egészséget kívánok Neked, és a csodálatos családodnak!”

J.Kati


“Puszi Mártika!

Zsebkendővel a kezemben kiolvastam a könyvet. Köszönök mindent.

Köszönöm hogy megosztottad ezeket a gyönyörű gondolatokat kívánom hogy egészségben szeretetben éld az életed szerető családod körében!”

Margit néni


“Már elolvastam,nagyon megrázó volt számomra ? Még inkább bebizonyosodott,hogy mennyire rutinszerűen éljük a napjainkat,és csak akkor eszmélünk,ha az Élet állít meg. Jobban meg fogom becsülni az apró örömöket is ? További jó egészséget kívánok Neked Márti és a Családodnak is ?”

M. Hajni


“Kedves Màrti!

Tegnap elolvastam a könyvedet! Szavakba nem tudom foglalni ,hogy mit èreztem . Elsőként fájdat szomorúságot ,bosszúságot ,együttèrzèst ès nagyon sok szeretetet ! Köszönöm szèpen ,hogy le írtad ès megosztottad velünk! Köszönöm!”

B. Bori


“MÁRTIKÁM!

Most értem végére a tegnap szüleidtől megvásárolt könyvednek!!!!
Csodálattal és köszönettel adózom Neked és Hozzátartozóidnak egyaránt, hogy megismerhettem soraidból a Veled történteket, azt a szörnyű valóságot és ugyanakkor a hozzátársult “Csodát”, hogy igenis túlélted!!!!!
Örülök, hogy megmaradtál szeretetreméltó egyéniségeddel!!!!!!
A könyved totálisan lenyűgöző – érzelmileg, szellemileg szinte azonos mértékben! Be kell valljam, végigsírtam az egészet.
Bátyámnak is hírt adtam a könyvedről – remélhetőleg 1 héten belül elolvashatja! Puszillak nagyon nagy tisztelettel jó egészséget, sok boldogságot kívánva”

Kamilla


“Kedves Márti!

Most jött el a pillanat, hogy kezembe tudtam venni a könyvedet, és egy ültő helyemben el is olvastam. Megható és felemelő. Köszönöm Neked az “üzenetet”, melyet ezzel a könyvvel nekem is “üzentél”!!
Biztos vagyok benne, hogy fontos történés ez, hogy megjelenhetett, és sokan olvashatják. Talán még nem is látod, hogy milyen nagy szerepe van ennek abban, hogy “felemelje” az embereket (és kiemelten a némedieket!)”

Szeretettel:
Dr. Nagy Vilmos (gyógyszerész)